Powered By

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

«ΟΧΙ» του Δήμου Τρικκαίων στην παραχώρηση έκτασης για ….αεροδρόμιο

«ΟΧΙ» του Δήμου Τρικκαίων στην παραχώρηση έκτασης για ….αεροδρόμιο
Την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, βρήκε αίτημα  για παραχώρηση τμήματος δημοτικής έκτασης, στην Τοπική Κοινότητα Διαλεκτού.

Όπως κατέγραψε τοtrikalanews.gr επρόκειτο για αίτημα της «Αερολέσχης Πύλης» για δωρεάν  παραχώρηση της δημοτικής έκτασης, προκειμένου να δημιουργηθεί Πεδίο Προσγείωσης (Αεροδρόμιο Β’ Κατηγορίας).

Η έκταση που ζητούνταν ήταν διαστάσεων  800μΧ60μ έως 800μΧ100μ., και θα περιλαμβάνει, οριοθετημένο διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων από γρασίδι (ή χαλίκι), διαστάσεως 700μΧ30μ περίπου, επίπεδη περιοχή, ως πίστα parking των πτητικών μέσων, από γρασίδι (ή χαλίκι), διαστάσεως 200μΧ100μ περίπου, ισοθερμικό οικίσκο (κοντέινερ), ως γραφείο μετεωρολογίας – πύργος ελέγχου, μικρό υπόστεγο για τη συντήρηση – φύλαξη των πτητικών μέσων, περίφραξη του χώρου, ύψους 1,20μ έως 1,50μ.

Η ζητούμενη έκταση, σημειώνονταν πρόχειρα, σε αεροφωτογραφίες, συνημμένες στην αίτηση.

Το θέμα πήγε στο Συμβούλιο  της Τοπικής Κοινότητας Διαλεκτού, που αποφάσισε ότι «δεν εγκρίνει την παραχώρηση της έκτασης των 80 – 100 στρεμμάτων διότι δεν θέλει να δεσμεύσει την έκταση αυτή που δε θα επιφέρει κανένα όφελος οικονομικό για την Τοπική Κοινότητα Διαλεκτού καθώς επίσης υπάρχουν αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους της περιοχής που βόσκουν τα ζώα τους στην παραπάνω περιοχή».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων τελικά απέρριψε ομόφωνα την αίτηση της «Αερολέσχης Πύλης».

Πηγή: trikalanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More