Powered By

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Με κόντρες, ομοφοβικές φωνές και... φιλιά, ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης

Με κόντρες, ομοφοβικές φωνές και... φιλιά, ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης
Μέσα σε ένα κλίμα έντασης, συμμαχιών, διαφωνιών, παραληρημάτων, αλλά και προκλητικών διαμαρτυριών πραγματοποιείται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας με ευρεία πλειοψηφία, ωστόσο μέχρι τότε θα έχουν ακουστεί πολλά από το βήμα και τα έδρανα της  Βουλής.
Χάσμα στην κυβέρνηση από το «όχι» των ΑΝΕΛ 
«Λέμε «όχι» στο σύμφωνο γιατί λέμε «ναι» στο Σύνταγμα. Η οικογένεια είναι η προαγωγή του έθνους. Πως όμως θα προαχθεί με υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια;» είπε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Βασίλης Κόκκαλης επιχειρώντας να στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε νομικά επιχειρήματα και όχι ιδεολογικά. Πάντως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τα πρώτα 14 άρθρα. 
Παραλήρημα από τους Χρυσαυγίτες 

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν προβεί σε ένα απίστευτο ομοφοβικό παραλήρημα.
«Είναι μέρα ντροπής! Είναι πράγματα ενάντια στη φύση και τη λογική, να παρουσιάζουμε το αφύσικο σαν λογικό και να μην υπάρχει αντίλογος. Πρέπει μόνο να συμφωνούμε σύμφωνα με τη Δημοκρατία που έχετε φτιάξει εσείς», είπε αρχικά ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.
Τη σκυτάλη πήρε ο Χρήστος Παππάς: ««Θέλετε να ενισχύσετε την ιδιωτική αυτονομία των ομοφυλόφιλων. Ποιός τους την στερούσε; Εαν οικογένεια είναι ο Μητσος με τον Λάμπρο, τότε οικογένεια είναι ό,τι ορίζει καθένας».»
Και οι βουλευτές της ΧΑ δεν σταμάτησαν, αφού το παραλήρημα συνεχίστηκε από τον Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος επιτέθηκε και στην εκκλησία «Αν εξαιρέσουμε ορισμένους ιεράρχες οι περισσότεροι φορούν ροζ φουστίτσες κάτω από τα ράσα τους». 
Αγριος καβγάς Αμυρά (Ποτάμι) με τον Κατσίκη (ΑΝΕΛ) 

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη. «Εάν ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον κ. Κατσίκη, επί τη βάση της κοινής συναίνεσης, τότε ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία», είπε ο κ.Αμυράς
Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη: «Εδώ μέσα υπάρχει ένας πολιτικός αλήτης ο οποίος ακούει στο όνομα Αμυράς. Θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για τα όσα είπε για μένα».
Ωστόσο ο κ.Αμυράς σήκωσε το γάντι και είπε: «Να σε αποκαλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά».
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων υπερψηφίζουν 
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων θα υπερψηφίσουν, ενώ η ΝΔ επιφυλάσσεται για την τελική της στάση ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψηφίζουν.
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε πως στην περίπτωση που η κυβέρνηση εξαλείψει το θέμα της υιοθεσίας και του γάμου, τότε η ΝΔ θα ψηφίσει. «Απευθύνομαι στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ψηφίσουμε μαζί θα απαλλάξετε όμως το νομοσχέδιο από την υιοθεσία και το γάμο. Είναι προκλητικό, δεν μπορεί να περάσει τέτοιο νομοσχέδιο. Θέλουμε να το ψηφίσουμε και μέχρι το τέλος της διαδικασίας θα περιμένουμε τον υπουργό με νομοθετικές διατάξεις να εξαλείψει αυτές τις δύο αιρέσεις μας και θα είμαστε κοντά». τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Η απάντηση του Παρασκευόπουλου στη ΝΔ

«Ένα θέμα που απασχολεί είναι μήπως υπάρχει μια έμμεση αναγνώριση της υιοθεσίας μέσω του συμφώνου συμβίωσης, η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι και δεν είναι απάντηση απλώς του ομιλούντος, είναι η απάντηση η οποία προκύπτει σαφώς από το κείμενο του νόμου» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Ο Τσακαλώτος στο βήμα με κονκάρδα ομοφυλοφίλων
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτο, ανέβηκε νωρίτερα στο βήμα με το σύμβολο υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων στο πέτο, υποστηρίζοντας με θέρμη την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.
«Το ελληνικό κράτος -το φιλελεύθερο κράτος- δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση. Δεν μπορεί να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Ο ρατσισμός που τον βλέπουμε καθημερινά είναι γιατί εκ των προτέρων τους έχει στιγματίσει το κράτος. Ελπίζω με αυτό το νομοσχέδιο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να είναι φιλελεύθερο και εμείς οι αριστεροί θα κάνουμε την πραγματική μας δουλειά για εμβάθυνση των δικαιωμάτων», είπε.
Διαμαρτυρία ομοφυλοφίλων: Ντύθηκαν παπάδες και φιλήθηκαν έξω από τη Μητρόπολη 
Εναν διαφορετικό τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την πρωτοβουλία του Αμβροσίου να χτυπήσει πένθιμα της καμπάνες με αφορμή την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης βρήκε μια ομάδα ατόμων που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. 
Συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, άπλωσαν ένα πανό που έγραφε «Η αγάπη δεν είναι αμαρτία» και δύο αγόρια που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, φορώντας ράσα και καλιμαύκια, άρχισαν να φιλιούνται. 
Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την οργή ορισμένων περαστικών, που κοντοστάθηκαν φωνάζοντάς τους να φύγουν. 
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More