Powered By

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017, ΓΙΑ ΤΟΝ Ε-65


ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017, ΓΙΑ ΤΟΝ Ε-65
Η δεύτερη επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων είναι γεγονός. Χάρη στη ρύθμιση για καταβολή του 100% της κοινοτικής χρηματοδότησης στα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, το Δημόσιο «διέσωσε» τους απαιτούμενους πόρους για την ολοκλήρωση των έργων.
Ήδη έχει αποπληρωθεί το σύνολο των οφειλών προς τους παραχωρησιούχους, που συσσωρεύτηκαν λόγω capital controls, και οι πληρωμές «τρέχουν». Το κρίσιμο σημείο είναι η υποχρέωση ολοκλήρωσης των έργων έως τον Μάρτιο του 2017.
Ειδικότερα και για το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδος Ε-65, που μας αφορά άμεσα, η πρόοδος του έργου βρίσκεται στο 66,5%. Μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν 62,6 εκατ. ευρώ της χρηματοδοτικής συμβολής και σε αποζημιώσεις 9,9 εκατ. ευρώ προς τον κατασκευαστή και 1 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο. Η χρηματοδοτική συμβολή αποπληρώνεται με την καταβολή 127,8 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ απομένει και 1 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων προς τον παραχωρησιούχο. Συνολικά η συμβολή Ε.Ε. και Δημοσίου είναι 749,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, το Δημόσιο πληρώνει συνολικά σε αποζημιώσεις 83,5 εκατ. ευρώ στον κατασκευαστή και 28,1 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο.


Πηγή:trikalavoice.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More