Powered By

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συμμετοχή καθηγητών ΤΕΙ της Καρδίτσας σε Διεθνείς Εκθέσεις στην Κωνσταντινούπολη


Συμμετοχή καθηγητών ΤΕΙ της Καρδίτσας σε Διεθνείς Εκθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

Το διάστημα από 13-15/3/2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 9 μελών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου- Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας, στη 14η Διεθνής Έκθεση «Window, Window Shade, Facade Systems and Accessories, Profile, Production Technologies and Machinery, Insulation Materials, Raw Materials and Auxiliary Products» και στην 5η Διεθνή Έκθεση «Door, Shutter, Lock, Pannel, Board, Partition Systems and Accessories» (εκθεσιακό κέντρο TUYAP) στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόσκληση έγινε από τον Πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Κουτσίκο. Στην διεθνή αυτή έκθεση  συμμετείχαν για πρώτη φορά και ελληνικές επιχειρήσεις κουφωμάτων και γενικά οι εντυπώσεις ήταν πάρα πολύ καλές. Φαίνεται να υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια συνεργασιών ελληνικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις τουρκικές και άλλων χωρών, καθώς και ανάλογων συνεργασιών με το Τμήμα ΣΤΞΕ, ιδιαίτερα σε τομείς τεχνογνωσίας  και πιστοποιήσεων κατασκευών και προϊόντων από ξύλο, αλλά και σε άλλα αντικείμενα του Τμήματος.
Η συνεργασία του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου συνεχίζεται με την πρόσκληση και αποδοχή αυτής στον Πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Καρδίτσα και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την ανάπτυξη συνεργειών, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί πολύ σύντομα!
Στην επαγγελματική αυτή επίσκεψη δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επισκεφτούν και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου κι εκεί συζητήθηκε η δυνατότητα προσφοράς τεχνογνωσίας για τη συντήρηση των ξύλινων κατασκευών του Πατριαρχείου και ιδιαίτερα του οικοτροφείου της Χάλκης, μια κατασκευή εξ’ ολοκλήρου ξύλινη! Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου μάλιστα απέστειλε τις επόμενες ημέρες από την επίσκεψη ευχαριστήριο μήνυμα!
Η παραπάνω δράση εντάσσεται στα πλαίσια του στόχου της εξωστρέφειας του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου -Επίπλου και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με επιχειρήσεις των κλάδων ξύλου και επίπλου.
Τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στην διεθνή αυτή έκθεση ήταν: ο Δ/ντής του Παραρτήματος Καρδίτσας καθηγητής Ι. Παπαδόπουλος, οι Καθηγητές Γ. Νταλός και Μιχ. Σκαρβέλης, τα ΕΡΔΙΠ του Τμήματος Αλέξιος Γαλαγάλας και Γεράσιμος Μπόθος, και οι συνεργάτες του Τμήματος Δρ. Μάριος Τρίγκας, Φώτης Παπαντώνης, Αγγελούσης Δημήτρης και ο φοιτητής Βασίλης Φιλίππου.
Η πρόσκληση από το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι ανοιχτή για συμμετοχή του Τμήματος και σε πολλές άλλες Διεθνείς Εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Να σημειωθεί ότι τα έξοδα διαμονής της αποστολής του Τμήματος καλύφθηκαν από το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ενώ τα υπόλοιπα  με ίδιες δαπάνες των συμμετεχόντων.
Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του Π. Κουτσίκο για τη δυνατότητα που δόθηκε σε μέλη του να συμμετέχουν στην παραπάνω διεθνή έκθεση!
Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας



















trikalanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More