Powered By

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

0 Η νέα Αρχική Σελίδα του Facebook φέρνει στοιχεία του αντίπαλου Google+!


Φαίνεται πως ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του πήραν χαμπάρι πως το Google+ διαθέτει μερικά πολύ καλά χαρακτηριστικά και είπαν να το εκμεταλλευτούν. Οι αλλαγές στην Αρχική Σελίδα (News Feed) του Facebook οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες, μόνο τυχαίες δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Σαν κάτι να μας θυμίζουν…
facebook vs google plus ui
Είδαμε πως η Αρχική Σελίδα του Facebook έγινε πιο μινιμαλιστική με περισσότερο κενό (λευκό) χώρο, όπως δηλαδή και το Google+, χαρακτηριστικό του οποίου το έκανε και να ξεχωρίζει από το Facebook έως και χθες. Επίσης, είδαμε νέο μενού στο αριστερό μέρος της σελίδας του Facebook, όμοιο με αυτό του Google+, ακολουθώντας δηλαδή την ίδια λογική η οποία βοηθά και στην ελευθερία περισσότερου κενού χώρου στη σελίδα. Δείτε και την παραπάνω φωτογραφία, η οποία συγκρίνει το περιβάλλον χρήστη των δύο κοινωνικών δικτύων.
Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου Facebook News Feed είναι τα πολλαπλά feeds. Η δυνατότητα του χρήστη να φιλτράρει το περιεχόμενο της Αρχικής Σελίδας του, θυμίζει και πάλι το Google+ και τους κύκλους του. Εκεί ο χρήστης μπορεί να διαλέξει και να δει τη ροή ενός συγκεκριμένου κύκλου χρηστών ή/και σελίδων, ενώ στο Facebook μιας συγκεκριμένης λίστας. Το Facebook απέκτησε μία όμοια λειτουργία, όχι ακριβώς ίδια με τους Google+ Circles, αλλά παρόμοια στο σκεπτικό.
Ο ανταγωνισμός των Google+ και Facebook φαίνεται να αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Είναι γνωστό πως ο υγιής ανταγωνισμός πολλές φορές φέρνει και καινοτόμες λύσεις, τις οποίες όμως στην περίπτωση του νέου Facebook News Feed δεν είδαμε ποτέ.


Πηγή:  digitallife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More